Eiwitshake als ontbijt: begin je dag goed

Eiwitshake als ontbijt: begin je dag goed

  • 15 mrt 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Ben je serieus bezig met sporten en hoop je dat op den duur terug te zien aan je lichaam? Dan heb je ongetwijfeld al een keer wat gehoord over eiwitshakes. Veel intensieve sporters zweren er namelijk bij en beginnen hun dag niet zonder dit goedje. Vaker wel dan niet zie je deze fanatiekelingen in de sportschool rondlopen met een beker met daarin een eiwitshake in hun hand. Maar waarom zou je zulke drankjes eigenlijk innemen en hoe weet je of het ook voor jouw lichaam geschikt is? Daar helpen we je graag een handje bij. Voordat je begint met supplementen is het namelijk erg verstandig je goed in te lezen. Dan weet je zeker dat je geen schade aanbrengt aan je lichaam door het innemen van verkeerde of te veel supplementen.

Eiwitshake als ontbijt

Veel sporters kiezen ervoor om de shake als ontbijt te nemen. Hierdoor krijgen ze namelijk in een keer alle eiwitten die nodig zijn voor die dag binnen. Dit is in principe prima, maar let er wel op dat je aan je shake ook wat andere voedingsstoffen toevoegt. Je lichaam heeft namelijk allerlei voedingsstoffen nodig om goed te kunnen functioneren. Vermeng bijvoorbeeld je shake eens met wat havermout voor een extra boost koolhydraten. Of voeg eens wat lijnzaadolie of bijvoorbeeld een handje fruit toe aan je shake. Niet alleen bijzonder lekker, maar ook nog eens erg voedzaam.

Waarom sporters bij het ontbijt eiwitshakes drinken

De een zweert erbij, de ander vind het onzin: eiwitshakes. Iedereen heeft eigen theorieën over de voordelen van dit supplement en daarom is het handig om nu eens alle feiten op een rijtje te zetten. Eiwit bestaat uit een groot aantal aminozuren. Wanneer deze aminozuren zich namelijk aan elkaar ketenen, ontstaat het voedingsstof eiwit. In het menselijk lichaam komen van nature al eiwitten voor. We gebruiken eiwitten bijvoorbeeld bij het herstel van onze spieren. Wanneer we deze namelijk aanspannen en gebruiken, ontstaan kleine scheurtjes in het spierweefsel. De eiwitten in ons lichaam gaan vervolgens hard aan de slag en proberen de schade aan de spieren te herstellen. Eiwit is dus een voedingsstof waar sporters enorm veel baat bij hebben. Dat is ook precies de reden dat veel sporters ervoor kiezen om extra eiwitten in te nemen. Dit kan door middel van voeding, kwark en kipfilet welke veel eiwitten bevatten. Maar een snellere en gemakkelijkere manier is het drinken van eiwitshakes.

Hoeveel mag je innemen?

Nu je weet wat het nut is van eiwitten in het lichaam en wat de reden is dat sporters extra eiwitten nemen, kan je weloverwogen een keuze maken of het ook voor jou een optie is. Over het algemeen worden erg fanatieke sporters aanbevolen om tussen de 1,2 en 2 gram eiwitten per kilogram lichaamsgewicht in te nemen. Mocht je echter gewoon als hobby sporten dan is 0,8 tot 1 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht al voldoende.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!