Eiwitshake voor het slapen: een goed of slecht idee?

Eiwitshake voor het slapen: een goed of slecht idee?

  • 10 apr 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Eiwitshakes: echte sporters zweren erbij. Bij een bezoekje aan de sportschool zijn ze vaak dan ook niet te missen, de felgekleurde, plastic bekers. Denk je er zelf ook aan om dit supplement te gaan nemen en heb je geen idee waar je moet beginnen? Erg begrijpelijk. Er is zoveel informatie over dit supplement beschikbaar dat je al snel door de bomen het bos niet meer ziet. Want hoeveel mag je eigenlijk van dit supplement innemen en op welk tijdstip kun je dat beste doen? Er zijn veel verschillende theorieën over het juiste gebruik van dit supplement. Om voor jezelf te bepalen welke routine het beste bij jou, jouw lichaam en jouw trainingsschema past, is het zaak eerst goed te begrijpen wat eiwitten eigenlijk precies doen in je lichaam.

De werking van eiwitshakes

Want wat voor nut heeft het eigenlijk om dit supplement in te nemen? Zoals de meeste mensen over het algemeen wel weten, komen eiwitten van nature in ons lichaam voor. Ze bestaan uit aminozuren en spelen een belangrijke rol in het lichaam. Via onze voeding krijgen we ook nog wat eiwitten binnen. Bijvoorbeeld wanneer je kip eet of kwark. Deze voedingsstof zorgt ervoor dat onze spieren zich volledig herstellen na een zware inspanning. Wanneer we namelijk onze spieren trainen, zoals in het geval van krachttraining, ontstaan er kleine scheurtjes in de spier. Dit klinkt wellicht akelig, maar dit is nodig om de spieren uiteindelijk te doen laten groeien. Eiwitten helpen om deze scheurtjes te herstellen.

Wanneer je dus veel sport en veel aan krachttraining doet, dan heb je vanzelfsprekend ook meer eiwitten nodig om alle schade te kunnen herstellen. En laat dat nu precies de reden zijn dat veel sporters wat extra innemen van deze voedingsstof zodat ze zeker weten dat hun spieren optimaal kunnen herstellen. Dit kunnen ze doen door bepaalde voedingsstoffen die rijk zijn aan eiwitten meer te consumeren. Maar ook door heel gemakkelijk iedere dag een flinke eiwitshake weg te werken.

Wel of niet nemen voor het slapengaan?

Waar sommige graag hun eiwitshake in de ochtend tijdens het ontbijt nemen, zweren andere bij een inname net voor het slapengaan. Wat is nu het beste voor je lichaam? Allereerst is het belangrijk om in je achterhoofd te houden waar je de shake nu eigenlijk voor pakt: om je spieren te helpen herstellen. Vanzelfsprekend is het dus handig om vrij snel na je training extra eiwitten in te nemen.

Wanneer je dus meestal in de avond sport, kan het een goed idee zijn om je shake te pakken net voordat je gaat slapen. Dan heeft je lichaam ’s nachts, wanneer het bezig is met het herstellen van je spieren, voldoende voedingsstoffen tot z’n beschikking om ervoor te zorgen dat je ’s ochtends weer flink aan de slag kunt. Sport je juist in de morgen? Overweeg dan eens om een shake te pakken als ontbijt. Onthoud hierbij wel dat een eiwitshake een supplement is en dus niet je gehele ontbijt moet vervangen. Toch niet zo’n trek ’s ochtends? Verrijk je shake dan bijvoorbeeld met havermout of met fruit zodat je toch nog wat extra voedingsstoffen binnenkrijgt.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!