Eiwitten en afvallen

Eiwitten en afvallen

  • 13 sep 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

De diëten die momenteel populair zijn bestaan voor een groot deel uit eiwitten. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een koolhydraatarm dieet of het eiwitdieet. Of een dieet met veel eiwitten voor jou werkt is afhankelijk van meerdere factoren. Een dieet is niet gericht op een specifiek persoon maar het is bedoeld als een manier om af te vallen in het algemeen. Het is belangrijk dat je beseft dat niet elk dieet geschikt is voor iedereen.

Atkins dieet

Het Atkins dieet is één van de eerst bekende diëten waarbij gebruikt gemaakt wordt van veel eiwitten. De koolhydraten worden bij het Atkins dieet sterk gelimiteerd. Deze koolhydraten worden vervangen door eiwitrijke producten en producten met vetten. Als je lichaam geen koolhydraten toegediend krijgt gaat het lichaam over naar het gebruiken van vet voor energie. Het dieet zorgt er ook voor dat je je langer vol en verzadigd voelt door de vele eiwitten.

Ketogeen dieet

Bij het ketogeen dieet worden de koolhydraten tot een minimum verminderd. Dit werkt op dezelfde manier als bij het Atkins dieet. Er wordt veel vetten gegeten en veel eiwitten. Een ketogeen dieet heeft doorgaans een verhouding van de macronutriënten van 65 procent vetten, 30 procent eiwitten en 5% koolhydraten. Doordat het lichaam geen koolhydraten kan gebruiken voor energie gaat het lichaam over naar het verbruiken van vetten. Het lichaam verkeert dan in ketose. Dit is een staat van het lichaam waarbij het lichaam overgegaan is op het verbruiken van de lichaamsvetten.

Eiwitten en afvallen
4.8 (96%) 5 stemmen

Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!