Branched-Chain Amino Acids

whey protein  

Whey Protein

  • 2 kg
  • € 29,90
  • € 14,95 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bodylab
Bekijk eiwitshakes

Eiwitten bestaan uit 20 aminozuren. Van deze 20 aminozuren heeft het lichaam er 9 echt nodig. Deze hebben allen een specifieke functie voor het lichaam. 3 van de 9 aminozuren worden gebruikt voor het herstel en de opbouw van de spiercellen. Dit zijn de Branched-Chain Amino Acids (BCAA’s). Branched-chain amino acids, ook wel bekend als BCAA’s, bestaan uit drie essentiële aminozuren: leucine, isoleucine en valine. Dit zijn drie van de tien essentiële aminozuren die het lichaam nodig heeft. Tijdens het sporten en het herstel erna gebruikt het lichaam deze aminozuren. De aminozuren worden uit de spiercellen gehaald door het lichaam als er vraag naar is. Dit wordt voorkomen als het lichaam een grote hoeveelheid BCAA’s toegediend krijgt zodat de spiercellen niet afgebroken hoeven te worden. Hiernaast is er nog een vierde aminozuur leucine die de eiwitsynthese verhoogt. Leucine zorgt ervoor dat de opslag van aminozuren vergroot wordt. Dit doet het lichaam door meer spiermassa aan te maken. Voor iemand die meer spieren wil zijn BCAA’s essentieel. Deze aminozuren werken voor het behoud van de spiermassa maar het lichaam wordt ook gestimuleerd om nieuwe spiermassa aan te maken. Het behoud van spiermassa is vooral belangrijk tijdens het afvallen.

BCAA’s en sporten

Als we sporten dan worden de spieren getraind. Hierdoor ontstaat schade aan de spiervezels. De spieren hebben dan microscopische scheurtjes. De schade kan op verschillende manieren ontstaan. De scheurtjes ontstaan als er veel van de spieren gevraagd wordt tijdens de training. De schade die ontstaat tijdens de training moet hersteld worden. Het lichaam gebruikt daarvoor de aminozuren om spiereiwitten aan te maken. Al tijdens de training verbruikt het lichaam de BCAA’s. Om ervoor te zorgen dat het lichaam voldoende BCAA’s beschikbaar heeft tijdens het regelmatig sporten kiezen veel mensen ervoor om BCAA supplementen te nemen.

De BCAA’s worden als essentieel gezien voor het lichaam om het lichaam deze aminozuren niet zelf kan aanmaken. De BCAA’s moeten via voeding of supplementen het lichaam binnenkomen. In eiwitrijke producten zitten over het algemeen alle essentiële aminozuren zoals ook de BCAA’s. Dit is het geval bij vleessoorten zoals varkensvlees, biefstuk, lamsvlees, kip en kalkoen maar ook bij eieren, melk en kaas.

BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!