Whey Proteïne

whey protein  

Whey Protein

  • 2 kg
  • € 29,90
  • € 14,95 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bodylab
Bekijk eiwitshakes

Als je op het internet op zoek gaat naar een eiwitpoeder supplement dan merk je dat er veel keuze is. Er zijn diverse eiwitpoeder typen waar je uit kunt kiezen. Zelfs als je alleen op zoek bent naar whey eiwitten zijn er nog meerdere soorten wheypoeders beschikbaar. Het lastigste is dat veel mensen het verschil in de prijs zien maar niet wat het daadwerkelijk verschil is tussen de whey supplementen. Wat het verschil is tussen de whey poeders lees je hier.

Whey soorten

Er zijn drie soorten whey eiwitten: whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Het zijn alle drie whey eiwitten maar er zit een verschil in de manier waarop het gezuiverd is. Hoe meer een whey eiwit gezuiverd is, hoe meer whey eiwit er in zit. Als het supplement meer whey eiwit bevat dan bevat het minder van de andere ingrediënten zoals lactose, vet en andere stoffen.

Whey Proteïne Concentraat

Concentraat is over het algemeen de goedkoopste vorm van whey eiwitten. Dit komt doordat concentraat het laagste percentage eiwitten heeft per 100 gram. Dit betekent niet dat er weinig eiwitten in zitten. Normaal gesproken bevat whey concentraat circa 55 tot 88 procent eiwitten. De rest bestaat uit lactose, vet en andere stoffen.

Whey Proteïne Isolaat

Isolaat bestaat voor een groter deel uit eiwitten dan concentraat. Gemiddeld heeft isolaat een eiwitpercentage van 95 procent. Dit is aanzienlijk meer dan whey concentraat. Het overige deel bestaat uit vet, lactose maar dit is minimaal bij isolaat. Doordat er meer eiwitten in zitten is het duurder dan whey concentraat. De hogere prijs is te denken aan het feit dat het proces van zuiveren uitgebreider is wat voor meer kosten zorgt voor de producent.

Whey Proteïne Hydrolisaat

Hydrolisaat is de meest zuivere vorm van whey eiwit. Het heeft een percentage van ongeveer 99 procent eiwitten. Door het hoge percentage eiwitten is er weinig vet en lactose aanwezig maar de smaak is ook minder. Hydrolisaat is het meest gezuiverd van alle drie whey soorten en is ook het duurst.

BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!