Concentraat

whey protein  

Whey Protein

  • 2 kg
  • € 29,90
  • € 14,95 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bodylab
Bekijk eiwitshakes

Wanneer je intensief bezig bent met sporten en dan met name met het opbouwen van spiermassa dan is het zaak goed voor je lichaam te zorgen. Het drinken van eiwitshakes kan een manier zijn om ervoor te zorgen dat je lichaam voldoende voedingstoffen binnenkrijgt om zichzelf te kunnen herstellen. Wanneer je intensief sport heeft je lichaam namelijk extra eiwitten nodig om de schade aan je spieren te kunnen herstellen. Nu zijn er ontzettend veel verschillende eiwitshakes op de markt en is het begrijpelijk als je zo nu en dan door de bomen het bos niet meer ziet. Bijvoorbeeld ooit gehoord van whey concentraat? Wij leggen je graag uit wat dat nu precies inhoudt en geven je wat tips mee wanneer je inderdaad van plan bent om dit soort eiwitten aan je dagelijkse voeding toe te voegen.

Wat is whey concentraat?

Whey concentraat is een speciaal soort whey, namelijk een type whey met een enorm hoge concentratie eiwitten. Dit product kan namelijk voor wel 80% uit eiwitten bestaan. Het wordt gemaakt door whey dusdanig te filteren zodat het grootste gedeelte van het vet, de koolhydraten, lactose en mineralen eruit zijn en voornamelijk eiwitten overblijven. De andere 20% bestaat voornamelijk uit overgebleven vet en koolhydraten. Het wordt door ontzettend veel sporters gebruikt aangezien het over het algemeen een goede smaak heeft en ook nog eens erg betaalbaar is. Het is goed om te weten dat dit product iets anders is dan whey isolaat. Hoewel de termen wellicht op elkaar lijken, zit er wel degelijk verschil tussen beide producten. Isolaat is namelijk nog meer geconcentreerd als het gevolg van een extra bewerking die het product ondergaat. Concentraat bevat daarnaast weer meer bioactieve peptides dan isolaat die weer goed zijn voor je spijsvertering. In het volgende blok zullen we kort de voordelen van concentraat aanstippen.

Wat zijn de voordelen van het gebruik van whey concentraat?

Wanneer je van plan bent om eiwitshakes te gaan gebruiken, is het verstandig je van tevoren goed in te lezen. Hierdoor zul je niet alleen sneller een keuze kunnen maken tussen de verschillende soorten producten, je lichaam zal ook nog eens meer baat hebben bij een product dat beter bij jou past. Een groot voordeel van whey concentraat is dat het een stuk goedkoper is dan bijvoorbeeld isolaat of whey hydrolisaat. Daarentegen bevat het product wel meer lactose dan de andere twee types whey. Mocht je dus lactoseintolerant zijn of lactose uit je dieet willen schrappen, dan is concentraat niet de juiste keuze voor jou. Nog een voordeel van dit product en een reden waarom het zo vaak gekocht wordt: whey concentraat heeft over het algemeen een veel betere smaak dan isolaat en hydrolisaat. En wanneer je van plan bent om dag in dag uit dit soort shakes in te gaan nemen, dan is het wel zo fijn dat ze een beetje lekker smaken.

BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!