Hydrolisaat

whey protein  

Whey Protein

  • 2 kg
  • € 29,90
  • € 14,95 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bodylab
Bekijk eiwitshakes

Fanatieke sporters weten maar al te goed: eiwitten zijn nodig voor een sterk en fit lichaam. Niet zo gek dus dat ontzettend veel van zulke fanatiekelingen eiwitshakes nemen als toevoeging op hun dagelijkse voeding. Eiwitten helpen namelijk je spieren te herstellen waardoor sporters al gauw meer eiwitten nodig hebben dan een gemiddeld persoon. De meeste sporters krijgen niet genoeg eiwitten binnen via hun normale maaltijden en kiezen er daarom voor om extra eiwitten te nemen. Whey-eiwit is een speciaal type eiwit dat overblijft na de productie van kaas. Aangezien dit een biologisch product is met een hoge concentratie eiwitten is het erg geliefd onder sporters. Maar wat is nu precies whey hydrolisaat? We leggen het je graag uit en delen tevens de voordelen die kleven aan dit product met je.

Wat is whey hydrolisaat?

Whey hydrolisaat is een speciale vorm van het type eiwit dat op een dusdanige manier is bewerkt dat het gemakkelijk door je dunne darm wordt opgenomen. De aminozuren zijn namelijk al geknipt waardoor het proces wordt vergemakkelijkt. Hierdoor kan dit product direct na je training worden gebruikt en is het uitermate geschikt voor mensen met een allergie of gevoelig darmsysteem. Aangezien dit type eiwit wel iets duurder is dan het normale whey-eiwit en omdat het iets minder goed smaakt, wordt het minder vaak gebruikt door sporters. Maar effectief is het ongetwijfeld. Het onderscheidt zich van whey isolaat door de bewerking van de eiwitten. Bij isolaat zijn de eiwitten dusdanig intensief gefilterd dat een sterke concentratie ontstaat. Bij hydrolisaat zijn deze eiwitten bovendien nog gedeeltelijk afgebroken zodat de hoge concentratie eiwitten razendsnel in je lichaam opgenomen worden.

De voordelen van whey hydrolisaat

Zoals je wellicht uit voorgaande uitleg hebt begrepen, bevat whey hydrolisaat veel meer eiwitten dan concentraat en isolaat. Neem je dus van alle drie de producten een even grote hoeveelheid in, dan zul je bij hydrolisaat het meeste eiwitten binnenkrijgen. Daarnaast wordt het goedje razendsnel opgenomen door je lichaam omdat het op een dusdanige manier is bewerkt dat het als het ware al deels voor je verteerd is. Ook wanneer je lactoseintolerant bent, is dit type eiwit een uitkomst. Hoewel het niet geheel vrij is van lactose kunnen de meeste mensen met een lactoseintolerantie dit product beter verdragen dan andere eiwitten. Je moet er echter wel wat voor over hebben: de smaak van het spul is een stuk bitterder dan andere eiwitshakes. Daarnaast zul je ook nog eens een stuk meer betalen voor dit product dan voor concentraat en isolaat. Gemiddeld is ongeveer 30 gram van dit product genoeg om een goede shake van te maken.

BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!