Isolaat

whey protein  

Whey Protein

  • 2 kg
  • € 29,90
  • € 14,95 per kg
  • Gratis bezorgd vanaf €20,-

Bodylab
Bekijk eiwitshakes

Je ziet het vaak in sportscholen: bloedfanatieke mensen die altijd zo’n vrolijk gekleurde plastic beker met zich meedragen. Geloof ons, dat doen ze echt niet voor niks. In die gekleurde bekers zit namelijk ongetwijfeld een voedzame eiwitshake die hun lichaam helpt zichzelf weer te herstellen. Tijdens het sporten worden er namelijk als het ware kleine scheurtjes gemaakt in je spieren. Dat klinkt misschien heel weerzinwekkend, maar dat is precies wat er nodig is om nieuwe spieren te kweken. Maar hier heeft je lichaam wel eiwitten voor nodig. Deze eiwitten kun je natuurlijk halen uit voeding. Voor een normaal persoon met een normaal beweegpatroon is dit over het algemeen voldoende. Maar als je flink aan je lichaam werkt en regelmatig in de sportschool staat, kan je lichaam wel wat extra eiwitten gebruiken. Eiwitshakes zijn daarom de beste vriend van vrijwel iedere sporter.

Wat is whey isolaat?

Nu je eenmaal hebt besloten extra eiwitten in te gaan nemen, rest je nog de keuze tussen drie verschillende types eiwitten: whey concentraat, isolaat en hydrolisaat. Wanneer je nieuw bent op dit gebied kan het nogal overweldigend zijn om een keuze te moeten maken tussen al deze verschillende soorten eiwitten. Met whey wordt uiteraard het type eiwit bedoeld dat overblijft na de productie van kaas. Vervolgens wordt dit product gefilterd en wordt een groot gedeelte van de koolhydraten, vet, mineralen en lactose eruit gehaald. Hierdoor blijft een product over met een hoge concentratie eiwitten. Ook wel concentraat genoemd. Bij isolaat daarentegen wordt de substantie nog een keer gefilterd om zoveel mogelijk overgebleven koolhydraten, vetten, lactose en mineralen eruit te halen. Door dit proces bestaat dit product over het algemeen voor 90% uit eiwitten. Je hoeft dus vanzelfsprekend maar een kleine hoeveelheid van dit product in te nemen om ontzettend veel eiwitten tot je te krijgen. Ten slotte heb je nog hydrolisaat. Bij dit product worden de eiwitten als het ware al deels verteerd waardoor het nog sneller door je lichaam opgenomen kan worden.

Wanneer kies je voor whey isolaat?

Een groot voordeel van isolaat is dat het vrijwel de meest pure vorm van whey is. Door dit product te gebruiken, geef je je lichaam dus een flinke eiwit-boost zonder tegelijkertijd ook nog eens een hoop andere voedingsstoffen als koolhydraten en vetten binnen te krijgen. Hierdoor is het product ideaal voor sporters die er daarnaast een streng dieet op na houden of wanneer je in topvorm moet zijn voor een competitie. Daarnaast bevat dit product weinig tot geen lactose. Wanneer je dus lactose-intolerant bent, kan dit product een uitkomst bieden. Bovendien wordt het product erg snel opgenomen door je lichaam en zal je snel een respons opmerken. Werkt isolaat echter naar jouw mening nog niet snel genoeg? Kies dan voor hydrolisaat. Bij dit product zijn namelijk de eiwitten al deels verteerd. Hierdoor hoeft je lichaam dus minder stappen te ondernemen om het product te verteren.

BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!