Impact Whey Protein Review

[letsreview postid=”696″]

Ben je op zoek naar een voordelig wei-eiwitpoeder met een hoge concentratie essentiële aminozuren? Dan word je bij deze voorgesteld aan Impact Whey Protein van Myprotein. Dit wei-eiwitpoeder is speciaal ontwikkeld om je te helpen bij het verwezenlijken van je doelen. Het merk staat voor een geweldige prijs-kwaliteit verhouding, de beste kwaliteit van de ingrediënten, innovatieve producten en een assortiment dat voor ieder wat wils is, ongeacht je situatie. Zij zijn daarom ook de nr.1 in het Verenigd Koninkrijk wat betreft sportvoeding. Zowel op effectiviteit, smaak als mengbaarheid wordt Impact Whey Protein van Myprotein door de vele klanten als zeer goed beoordeeld. In deze review van de Impact Whey Protein lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Prijs

Myprotein begint in steeds meer landen voet aan de grond te krijgen. Het bij het bedrijf vooral om de lage prijs waardoor het zo snel groeit. In vrijwel elk land is het één van de goedkoopste leveranciers. Hoe meer je inkoopt, hoe meer korting je krijgt en dit zie je terug in de lage prijs van de Impact Whey eiwitshake. Door het product aan te bieden in een zak in plaats van een ander soort verpakking, kan de prijs lager worden gehouden. De etikettering kan weliswaar vreemde talen bevatten, maar voor de inhoud maakt dat verder niet uit. Je kunt een omschrijving en label immers op internet lezen.

Smaken

Het bevat zeer veel keuze qua smaak. Alle ijssmaken, koffiesmaken en Amerikaanse koeksmaken zijn bij dit wei-eiwit concentraat vertegenwoordigd, maar daar houdt het niet op. Er zitten nog veel meer verrassende smaken bij zoals: tiramisu, verschillende met stevia gezoete smaken en typisch Engelse smaken als apple crumble & custard, banoffee, rabarber custard, sticky toffee pudding en strawberry jam roly poly. Natuurlijk is ook de naturel smaak verkrijgbaar. Wij hebben de vanille en banaan shakes getest en zijn er erg over te spreken. Een niet al te zoete smaak maar toch duidelijk aanwezig zoals je mag verwachten.

Oplosbaarheid

Tijdens onze tests hebben we de Impact Whey in combinatie met melk, water en kwark geprobeerd. Iedere keer was er geen sprake van klonten en mengde het makkelijk. Het is ook te gebruiken als smaakstof en extra eiwitten in een kom Brinta of havermout maar dit hebben we niet getest.

Wat zit in de Impact Whey?

De formules van dit merk worden gemaakt op basis van wetenschappelijk onderzoek. Dit wei-eiwitpoeder is een wei-eiwit proteïne concentraat, wat inhoudt dat het gefilterd is door middel van het proces van microfiltratie. De wei gaat door een filter met microscopisch kleine holtes in het membraan waardoor een groot deel van de overtollige stoffen uit het wei worden gefilterd, waardoor meestal een concentratie eiwit van tussen de 75% en 85% overblijft. Dit wei-eiwitpoeder bevat maar liefst 82 gram eiwitten per portie. Daarnaast bevat het 7,5 gram vet en 4 gram koolhydraten (suikers).

Label1

Per 100 gram krijg je 412 kcal, 7.5 gram vet, 4.0 gram koolhydraten en 82 gram eiwitten.

Hoge hoeveelheid vertakte aminozuren

Wanneer je denkt aan een wei-eiwit concentraat denk je niet meteen aan de hoogste concentratie aminozuren, omdat het wei-eiwit isolaat vaak een grotere hoeveelheid hiervan heeft. De concentratie aminozuren in dit eiwitconcentraat is echter erg goed. Het bevat per 100 gram maar liefst 10,6 gram leucine, 6,4 gram isoleucine en 5,9 gram valine. Als je op zoek bent naar een eiwitpoeder dat helpt bij de spieropbouw door middel van deze vertakte aminozuren (BCAA’s) dan is dit dus een supplement om te overwegen.

Onafhankelijk getest op essentiële en niet-essentiële aminozuren

Daarnaast heeft het van de essentiële aminozuren 9,6 gram lysine, 6,7 gram threanine, 3 gram fenylalanine, 2,2 gram methionine, 1,7 gram histidine en 1,4 gram tryptofaan. Ook bevat het van de niet-essentiële aminozuren maar liefst 18,1 gram glutaminezuur en 11 gram asparaginezuur. Verder bevat het nog op volgorde van hoeveelheid proline, alanine, serine, cysteïne, arginine en glycine. Dit is bewezen door middel van een test van LabDoor, een onafhankelijk laboratorium dat inkomsten behaalt uit affiliate programma’s en dat supplementen test om consumenten te helpen een keuze te maken die goed is voor hun gezondheid.

Opsomming van de voordelen

Er zijn veel verschillende soorten wei-eiwit proteïne concentraat verkrijgbaar dus misschien wil je gewoon graag in één oogopslag de voordelen zien van dit eiwitconcentraat in vergelijking met producten van een ander merk. Hier zijn de beste punten van dit wei-eiwitpoeder.

1. Het heeft een grote hoeveelheid eiwitten

Waarschijnlijk verbaast het je dat dit wei-eiwit concentraat qua eiwit zeker aan de hoge kant zit met maar liefst 82% eiwit en 21 gram eiwit per 100 gram. Daardoor is het ook rijk aan essentiële aminozuren die goed zijn voor de opbouw en het herstel van de spieren.

2. Het bevat weinig calorieën

Het klinkt bijna als te mooi om waar te zijn, maar dit wei-eiwit concentraat heeft ook nog eens maar 103 calorieën per portie van 25 gram. Daarnaast bevat het ook niet veel vetten (1,3 gram per portie) of koolhydraten (1 gram per portie). Ben je op dieet, dan is dit dus ook een goed product.

Verzending

MyProtein heeft verschillende verzendopties. De verzending gebeurt met DPD of DHL track & trace. De verzendtijd bedraagt 2 tot 5 werkdagen wat relatief lang is in vergelijking met Body & Fitshop en andere Nederlandse webshops. De bestelling die wij gedaan hebben was na drie dagen afgeleverd op ons adres. De kosten voor verzending onder € 20,- zijn € 3,95. Bij een bestelling van €20 tot €50 zijn de verzendkosten €0,99 en verzending is gratis boven € 50,-.

Conclusie

Impact Whey is een geschikt eiwitsupplement voor iedereen. Op het product zelf is niets op aan te merken. De smaken zijn goed en het lost goed op. Hiernaast is de prijs laag en zijn klanten positief. Een minpunt is dat verzending pas gratis is boven €50,- en dit 2 tot 5 werkdagen duurt wat langer is dan gemiddeld.

Info & Bestel