Isolaat Perfection Review

[letsreview postid=”671″]

Ben je op zoek naar het meest effectieve wei-eiwitpoeder met de hoogste concentratie proteïnen en aminozuren en het laagste aantal calorieën en koolhydraten, dat ook nog eens goed oplosbaar is in shakes en verkrijgbaar is in verschillende smaken? Zoek dan niet verder! Isolaat Perfection van Body & Fitshop is dan precies het wei-eiwitpoeder dat jij zoekt. Het doel van Body & Fitshop bij het creëren van dit wei-eiwitpoeder was om het meest geconcentreerde, kwalitatief hoogwaardige eiwitsupplement te produceren voor een in verhouding scherpe prijs. Daarbij hebben ze er ook goed voor gezorgd dat dit niet ten koste zou gaan van de smaak van het product. In deze review van de Isolaat Perfection shake lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Prijs

De prijs/kwaliteitverhouding is scherp. In vergelijking met andere wei-eiwit isolaat poeders is er bewust voor gekozen om een goede prijs-kwaliteitverhouding te handhaven. Niemand wil immers graag teveel betalen. Body & Fitshop staat bekend om de lage prijzen en dat geldt ook voor deze eiwitshake.

Smaken

Je zou denken dat wei-eiwit isolaat minder goed smaakt dan wei-eiwit concentraat. Dit is niet het geval, want ervaringen van klanten wijzen uit dat dit wei-eiwit isolaat even lekker is qua smaak en ook even romig. Daarnaast is het heel goed oplosbaar. Hoewel dit wei-eiwitpoeder in minder smaken verkrijgbaar is dan andere eiwitpoeders, zijn het wel lekkere smaken: banana sensation, chocolate sensation, white chocolate sensation, coconut ice sensation, cookies & cream sensation, fresh berry sensation, peanut butter sensation, strawberry sensation of vanilla sensation. Maar natuurlijk is er ook de smaakloze versie. Wij hebben de vanille en aardbei geprobeerd en deze smaakten erg goed. Zoals ook geldt voor de Whey Perfection heeft de Isolaat Perfection misschien voor sommigen een te zoete smaak.

Oplosbaarheid

In onze tests komt de Isolaat Perfection goed naar voren op het gebied van de oplosbaarheid. We hebben geen last gehad van klonten tijdens het mengen met melk en water. Aangezien dit bij sommige eiwitshakes nogal eens voorkomt hebben we het vaak getest maar iedere keer werd de poeder goed gelost in de shakebeker. Als je één scoop neemt met 250 ml melk of water dan krijg je een romige shake. Als je liever een dunnere shake wilt dan is 300 ml tot 500 ml beter.

Wat zit in de Isolaat Perfection?

Hoe hoger het percentage aminozuren, hoe beter de nitrogeenbalans wordt in het lichaam wat nodig is om bij de training sneller spieren op te bouwen. De hoeveelheid aminozuren in dit wei-eiwit isolaat zijn een aantal gram hoger dan die in het standaard wei-eiwitpoeder. Dat komt door de manier waarop dit wei-eiwitpoeder isolaat is geproduceerd, namelijk de cross-flow ultra & microfiltratie. Dit is een manier waarbij keramieken filters worden gebruikt om het lactose, vet en andere ongewenste stoffen uit het wei te verwijderen. Hierbij worden geen chemicaliën gebruikt en het wei wordt gefilterd op een lage temperatuur waardoor de aminozuren intact blijven. Het eiwitgehalte is hoog. Dit is natuurlijk waar het allemaal om gaat en daar scoort dit wei-eiwit isolaat erg goed op zoals het hoort. Met 83,6 gram eiwitten per 100 gram (rond de 23 per portie) heb je niet veel nodig om toch zo veel mogelijk aminozuren binnen te krijgen en worden ze snel opgenomen door het lichaam.

Label1

Het hoogste gehalte aan aminozuren

Wei, het product dat overblijft na het toevoegen van het stremsel tijdens het maken van kaas heeft een hoger gehalte aan aminozuren dan andere bronnen van proteïne. De aminozuren komen na het consumeren van wei heel snel in het bloed. Omdat de aminozuren uit wei snel geabsorbeerd worden door het lichaam, hebben ze heel snel effect. Wei-isolaat is de vorm van wei dat het hoogste percentage aan essentiële aminozuren bevat in combinatie met andere soorten van wei-eiwitpoeder. Het is daarom rijk aan de vertakte aminozuren (BCAA’s) leucine, isoleucine en valine. Deze kunnen de eiwitsynthese in de cellen het meest stimuleren.

Per 100 gram krijg je 370 kcal, 1.7 gram vet, 3.8 gram koolhydraten en 83.1 gram eiwitten.

Pluspunten

Misschien vraag je je af wat nu de voordelen zijn van dit wei-eiwit isolaat in vergelijking met andere wei-isolaat producten. Hieronder staan een aantal voordelen opgesomd.

1. Zeer nauwkeurige filter

Het wei-eiwitpoeder dat door middel van de ultrafiltratie methode wordt verkregen, genaamd wei proteïne concentraat, wordt verkregen door het wei door een filter te halen met membranen die poriën hebben van slechts één micrometer. Met de microfiltratie methode wordt het wei proteïne concentraat nog eens door een filter gestuurd met membranen met poriën die wel vier keer smaller zijn dan die van de ultrafilter. Dit resulteert in een extreem laag vet-, lactose- en koolhydraatgehalte terwijl de voedingsstoffen die overblijven in het wei-eiwitpoeder in hun natuurlijke staat blijven.

2. Het is ook geschikt voor als je lactose-intolerant bent

Door het nauwkeurige filtratieproces van dit wei-eiwit isolaat blijft er bijna geen lactose meer over in het wei-eiwitpoeder waardoor je ook met een lactose intolerantie waarschijnlijk weinig problemen van dit product zult ondervinden.

3. Het is ideaal voor als je op dieet bent

Dit wei-eiwit isolaat staat erom bekend dat het zeer weinig vet en koolhydraten bevat, en uiteraard geen toegevoegde suikers. Daardoor bevat het veel minder calorieën dan andere eiwitpoeders, maar 99 calorieën per portie van 28 gram.

Conclusie

Als afsluiting op deze review onze conclusie op basis van onze tests. De Isolaat Perfection is een goede keuze als je op zoek bent naar een isolaat shake met veel eiwitten maar weinig vet en koolhydraten. Zoals je verwacht van Body en Fitshop is het verkrijgbaar voor een concurrerende prijs. met een betaalbare prijs. Het heeft weinig calorieën en verkrijgbaar in veel smaken. Het lost goed op in water en melk en ten slotte zit het ook nog in een mooie glimmende, hersluitbare verpakking.

Info & Bestel