Perfect Whey Protein Review

[letsreview postid=”718″]

Perfect Whey Protein is een eiwitpoeder dat bijna 80% eiwit bevat, en daarmee is het een zeer compleet product. Ben je op zoek naar een goed eiwitproduct om je normale voeding aan te vullen? Perfect Whey Protein wordt door veel mensen gebruikt, en dat is niet voor niets: ze behalen er goede resultaten mee op het gebied van spieropbouw en afvallen. Eiwitten zijn immers belangrijke voedingsstoffen om je spieren, huid en botten op te bouwen. Eiwitpoeder wordt veel gebruikt door atleten en duursporters, aangezien het helpt bij het herstellen van het spierglycogeen. Als je intensief getraind hebt, kan je lichaam met behulp van extra eiwitten beter herstellen. Voor krachtsporters geldt dat de extra eiwit inname helpt bij het herstellen van de schade aan de spieren. In deze review van de Perfect Whey Protein van XXL lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Prijs

De Perfect Whey Protein van XXL is één van de goedkoopste wheypoeders die verkrijgbaar zijn op het internet. Er zijn allerlei eiwitpoeders op de markt, in verschillende prijsklassen. Perfect Whey Protein heeft een bijzonder goede prijs/kwaliteitverhouding; voor een product met bijna 80% eiwit is dat niet mis. Er zitten ook extra voordelen bij de aankoop van een zak: zo zijn de verzendkosten gratis boven de 20 euro, kun je sparen voor extra korting en je krijgt extra goodies. Daarnaast kun je ook eerst samples bestellen om uit te proberen.

Smaken

Omdat Perfect Whey Protein in verschillende smaken verkrijgbaar is, zullen er altijd één of meerdere smaken zijn die jouw persoonlijke voorkeur hebben. Als je elke dag meerdere shakes drinkt, is het toch prettig als je geliefde smaak verkrijgbaar is. Bovendien kun je nog eens afwisselen. Perfect Whey Protein is verkrijgbaar in een neutrale smaak, zodat je het kunt gebruiken op de manier die jij prettig vindt (bijvoorbeeld in je pannenkoekenbeslag, je vruchtenyoghurt of in iets anders), en als je het liever gebruikt als eiwit shake dan zijn er de smaken banaan, vanille, perzik, chocolade, aardbei en cookies & cream. Voor elk wat wils, dus. De shakes hebben voldoende smaak volgens onze tests. De smaken die wij geprobeerd hebben zijn vanille en aardbei.

Oplosbaarheid

Tijdens onze tests hebben we de Perfect Whey Protein gemixt met diverse substanties waaronder melk, water en kwark. Wat voor ons belangrijk is dat het in een shakebeker geen klonten vertoont en dat was het geval. In combinatie met kwark was het ook goed te mengen hoewel dat altijd wat lastiger is dan met melk of water doordat kwark wat dikker is. Al met al geen opmerkingen over de oplosbaarheid.

Wat zit in de Perfect Whey Protein?

Perfect Whey Protein bevat 400,3 kcal per 100 gram. Er zit 78,5 gram eiwit in, 7,4 gram koolhydraten, 6,3 gram vet (waarvan 4,5 gram verzadigd vet), 1,5 gram vezels en 1,3 gram zout. Als zoetstof is sucralose gebruikt, wat 600x zoeter is dan gewone suiker en geen calorieën levert. Sucralose heeft geen invloed op het bloedsuikergehalte, waardoor ook diabetici het kunnen gebruiken. Daarbij heeft het ook geen nadelige effecten voor je gebit. Alle Perfect Whey Protein smaken bevatten melk en soja lecithine. Dut betekent dat Perfect Whey Protein niet past binnen een lactosevrij dieet. Er zit een breed scala van aminozuren in Perfect Whey Protein, waaronder de essentiële aminozuren Leucine, Isoleucine en Methionine. Je lichaam kan essentiële aminozuren niet zelf aanmaken, maar moet deze via voedingsstoffen binnenkrijgen.

Perfect Whey Protein

Per 100 gram krijg je 400 kcal, 6.3 gram vet, 7.4 gram koolhydraten en 78 gram eiwitten.

Gebruik van Perfect Whey Protein

Perfect Whey Protein gebruik je als volgt: doe 2 maatschepjes Perfect Whey Protein in 250 ml melk of water. Perfect Whey Protein is verkrijgbaar in verschillende smaken, namelijk neutraal, banaan, vanille, cookies & cream, chocolade, perzik en aardbei. Hierdoor kun je je favoriete smaken uitproberen en kijken welke jij het lekkerst vindt. Neem de shake bij het ontbijt en voor en na de training, dan heeft het het beste effect. Als je het eiwitsupplement op een andere wijze wilt nuttigen dan via een shake, dan zijn er verschillende recepten te vinden op internet. Zo kun je 2 schepjes Perfect Whey Protein toevoegen aan een schaaltje yoghurt en hierdoor een geprakte banaan roeren. Je kunt ook een speciaal krachtontbijt maken door Perfect Whey Protein aan je bord havermout toe te voegen. Je kunt het beste 1 tot 3 keer per dag een eiwitshake nemen.

Opsomming van de voordelen

Hieronder volgt een lijstje waarop je Perfect Whey Protein zou moeten kiezen:

1. De goede balans van verschillende aminozuren

Perfect Whey Protein bevat maar liefst 18 verschillende aminozuren en is daarmee zeer compleet. Een aantal van deze aminozuren zijn essentiële aminozuren, wat betekent dat je lichaam deze niet zelf kan aanmaken, maar echt afhankelijk is van voedingsinname. Door het gebruik van Perfect Whey Protein krijg je dus een heel compleet scala aan verschillende aminozuren binnen.

2. Het hoge eiwit gehalte

Het eiwitgehalte van Perfect Whey Protein is met 78,5 gram eiwit per 100 gram eiwit poeder, wat een spectaculair hoog percentage is. Voor sommige wei eiwitproducten wordt aan “amino spiking” gedaan. Dit betekent dat er goedkope aminozuren zoals taurine en glycine worden toegevoegd, omdat deze het stikstofgehalte verhogen en daarmee bij metingen een hoger eiwit percentage geven. In onafhankelijke testen is vastgesteld dat dat voor Perfect Whey Protein niet het geval is.

3. Het is getest door een onafhankelijk laboratorium

Perfect Whey Protein is getest door Supplementlabtest.com, een onafhankelijk laboratorium dat zich bezig houdt met het testen van voedingssupplementen. Uit de test kwam niet alleen dat de resultaten van het product overeenkomen met het label, maar zelfs dat er een nog hoger eiwitpercentage is gemeten in de gemeten smaak (vanille). Op het label staat namelijk dat er 78,5% eiwit in Perfect Whey Protein zit, en uit de meting kwam maar liefst 79,3% eiwit. Ook werden er minder koolhydraten gemeten, namelijk 5,5 gram in plaats van de 7,4 gram vermeld op het label. Kortom: Perfect Whey Protein is aan de voorzichtige kant geweest met het vermelden van haar samenstelling.

Verzending

De levering is snel zoals je mag verwachten van een Nederlandse webshop. Als je voor 20.00 uur bestelt van maandag tot vrijdag dan heb je de eiwitpoeder de volgende dag al in huis. Dit is erg makkelijk als je eiwitpoeders op zijn en je snel een nieuwe pot thuisbezorgd wil hebben. Hiernaast is verzending boven €20,- gratis.

Conclusie

Perfect Whey Protein is naast de Whey Delicious van XXL Nutrition één van de topproducten uit het assortiment van de webshop. De smaken zijn goed en het oplossen is geen probleem in melk en water zoals uit onze test blijkt. Hiernaast heeft de eiwitpoeder een lage prijs en verzending is gratis boven € 20,-.

Info & Bestel