Smart Protein Review

[letsreview postid=”757″]

Smart Protein is een product dat met stip op één staat voor mensen die een koolhydraatarm en eiwitrijk dieet doen. Een Smart Protein shake bevat namelijk maar 90 kcal en 18 gram eiwit. Aan Smart Protein zijn bovendien nog verschillende vitamines en mineralen toegevoegd die er allemaal op gericht zijn om de vetstofwisseling te bevorderen en om je lichaam te voorzien van de nodige voedingsstoffen. Smart Protein is dus een ware gezondheidscocktail. Bijkomstig voordeel is dat Smart Protein ook nog eens erg smakelijk is. Daardoor is dagelijkse inname gemakkelijk vol te houden. Het is verkrijgbaar in maar liefst 20 smaken, dus voor elk wat wils.

Voor wie is het?

Waarom is het eigenlijk goed om Smart Protein te nemen? Voor mensen die intensief of langdurig sporten, zoals krachtsporters of atleten, is het extra belangrijk om een eiwitrijk dieet te hebben. Eiwitten helpen namelijk bij de opbouw van je spieren, en bij het herstel van je spieren na intensief sporten. Als je genoeg eiwitten neemt voor en na het sporten (bijvoorbeeld door vooraf en achteraf een eiwit shake te nemen), heb je vaak ook minder last van spierpijn. Ook mensen die graag wat willen afvallen hebben vaak een eiwitrijk dieet. Dit werkt het beste als je er ook bij sport, omdat het helpt bij de opbouw van je spiermassa – en omdat spieren nu eenmaal strakker dan vet zijn èn meer calorieën verbranden in rust. Een bijkomstig voordeel van een hoge eiwitinname is bovendien dat je er minder hongergevoel bij krijgt. Je hebt een verzadigd gevoel, en daarom heb je minder behoefte om te eten.

Prijs

Smart Protein heeft een zeer goede prijs / kwaliteit verhouding, dat verwacht je ook van een huismerk van Body & Fitshop. Met een prijs per kilo van net onder € 20,- hoort bij één van de goedkoopste eiwitproducten.

Smaken

Smart Protein is al jaren één van de best verkochte eiwitpoederproducten in Nederland. Dat is niet voor niets: naast een hoge kwaliteit en een goede prijs/kwaliteitsverhouding is Smart Protein verkrijgbaar in veel verschillende smaken. Hierdoor is het goed vol te houden om het product langdurig te gebruiken. Er zijn verschillende smaken beschikbaar van Smart Protein, waaronder aardbeien milkshake, hazelnoot nutella, granny’s apple pie en frozen cappuccino. Je zit dus niet aan de standaard smaken chocolade-vanille-aardbeien vast, maar je hebt 20 verschillende smaken die je uit kunt proberen – of zelfs kunt mixen. Wij hebben alleen de smaak vanille getest. Deze had een lekkere volle smaak. Hoe vol een shake smaakt ligt er echter ook aan hoeveel melk of water je er bij doet.

Oplosbaarheid

Body & Fitshop heeft al vele jaren ervaring met het produceren en leveren van eiwitshakes en dat kun je merken aan de kwaliteit van de producten. Alle producten die we getest hebben van Body & Fitshop lossen goed op in water en melk. Dit geldt ook voor Smart Protein. We hebben geen enkel klontje gezien toen we deze shakes uitgeprobeerd hebben.

Wat zit in de Smart Protein?

Smart Protein is een bijzonder product. Naast een hoog eiwitgehalte is er bijvoorbeeld Choline aan toegevoegd, die bijdraagt aan een betere vetstofwisseling en aan het verlagen van de bloeddruk. Er zijn ook extra voedingsvezels aan Smart Protein toegevoegd, diverse vitaminen en mineralen. In Smart Protein zitten caseine en wei eiwitten. Deze helpen je bij het opbouwen en herstellen van je spieren. Bovendien zijn er vitaminen en mineralen toegevoegd, waaronder kalium, calcium, panthoteenzuur, vitamine b6, vitamine b1, vitamine b2, foliumzuur, vitamine b12 en biotine. Er zijn inulin voedingsvezels toegevoegd, die uit groente en fruit zijn gewonnen. Het is een ideaal product voor mensen die willen afvallen, want enerzijds krijg je minder honger doordat je een verzadigd gevoel krijgt van het hoge eiwitgehalte, anderzijds krijg je voldoende voedingsstoffen binnen omdat deze zijn toegevoegd en breekt je lichaam geen spieren af bij het afvallen, maar worden deze juist opgebouwd.

Per 100 gram krijg je 322 kcal, 1.2 gram vet, 6.0 gram koolhydraten en 66.6 gram eiwitten.

Gebruik van Smart Protein

Je kunt de Smart Protein mix gebruiken als maaltijdvervanger (maximaal 2 maaltijden per dag vervangen) of als supplement. Smart Protein gebruik je door het poeder te mixen met 200 ml melk, yoghurt of water. Uiteraard kun je Smart Mix ook toevoegen aan je pannenkoekenbeslag of havermoutvlokken; je kunt daar creatief in zijn.

Opsomming van de voordelen

Hieronder volgt een lijstje waarop je Smart Protein zou moeten kiezen:

1. De smaak

Smart Protein is verkrijgbaar in maar liefst 20 smaken. Dat zijn er teveel om op te noemen, maar het zijn er in elk geval genoeg om ook je eigen favoriete smaak erbij te hebben. Onder de bestsellers zitten onder meer Frozen Cappuccino, Bosvruchten, Chocolate Coconut Bounty en Chocolate Caramel Milkshake. Voeg aan je mix nog wat ijsklontjes toe en je hebt een complete milkshake in je vingers, die nog gezond voor je is ook.

2. Gebrek aan suikers

Een portie Smart Protein bevat slechts 90 kcal, wat extreem weinig is voor eiwit mixen. Bovendien zitten er geen toegevoegde suikers in.

3. Met Smart Protein krijg je minder last van spierpijn na het trainen

Probeer het gerust eens uit. Neem voor en na het trainen een lekkere Smart Protein milkshake en je zult merken dat je na je sportsessie weer razendsnel herstelt, weer snel vol nieuwe energie zit en nauwelijks last van spierpijn hebt.

4. Om af te vallen

Als je bezig bent met afvallen, wil je natuurlijk snel resultaat en bij voorkeur geen honger hebben. Smart Protein helpt je met beide. Dankzij het hoge eiwitgehalte en de lekkere smaak zul je een verzadigd gevoel hebben en minder snel naar iets lekkers grijpen dat niet binnen je dieet past. En waarom zou je eigenlijk ook? Je hebt immers net een heerlijke milkshake op van de smaak van je keuze.

5. Vanwege de vitaminen en mineralen

Aan Smart Protein zijn diverse vitaminen en mineralen toegevoegd, waaronder vitamine B1, vitamine B2, vitamine B3, vitamine B5, vitamine B6, calcium, fosfor, chroom, magnesium, vitamine C enzovoort. Het is daarmee een heel compleet voedingssupplement waarmee je in één heerlijke portie milkshake heel veel binnen krijgt. Je krijgt dus echt waarde voor je geld.

Verzending

Smart Protein is een product van Body & Fitshop, één van de grootste supplementenwebshops van Nederland. Als je voor 22.00 uur bestelt dan heb je de Smart Protein poeder de volgende dag al in thuis. De bezorging is gratis als je een bestelling doet vanaf € 20,-. Bij Body & Fitshop krijg je hiernaast een gratis cadeau bij iedere bestelling.

Conclusie

Smart Protein is een geschikte eiwitshake voor iedereen die wil afvallen. Het bevat erg weinig calorieën en vetten wat vooral voor deze groep gebruikers een voordeel oplevert. Jammer genoeg bevat het ook wat minder eiwitten. Verder lost het goed op en is het verkrijgbaar in veel heerlijke smaken. Hiernaast is de prijs redelijk laag waardoor het aanrader is.

Info & Bestel