Sporten en afvallen: verbrand meer calorieën

Sporten en afvallen: verbrand meer calorieën

  • 26 feb 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Afvallen door middel van sporten is één van de beste manieren. Door te sporten verbruik je calorieën waardoor je dagelijkse verbruik omhoog gaat. Als je dan hetzelfde eet ontstaat er een tekort aan energie. Dit tekort wordt uit de vetreserves gehaald waardoor het vet op je lichaam afneemt. Als sporten met een goed eetpatroon gecombineerd wordt dan ben je helemaal goed bezig. De kans om te slagen is dan heel groot. Vet verlies is dan bijna een garantie.

Voordelen van sporten

Sporten heeft vele voordelen voor het lichaam. Naast dat je er gewicht mee kunt verliezen heeft het nog meer voordelen voor het lichaam en de algehele gezondheid. Als je geregeld sport heb je minder stress. Er wordt tijdens het sporten stoffen aangemaakt waardoor de stress wordt verminderd en je je beter voelt. De conditie van je lichaam wordt ook verbeterd door te sporten. Je kunt lichaamsbeweging langer volhouden met een betere conditie. Door te sporten is de kans op hart- en vaatziekten ook kleiner. Door te sporten wordt je lichaam atletischer. De spieren worden geprikkeld waardoor alles er wat strakker uit komt te zien. Met sport kun je de meer spiermassa ontwikkelen. Met meer spieren wordt je sterker. Een ander voordeel is dat je lichaam meer gaat verbruiken als je meer spiermassa hebt. Sporten levert ook meer energie. Na een sportsessie heeft iedereen doorgaans meer energie.

Welke sport?

Er zijn een aantal oefeningen die veel gebruikt worden tijdens het afvallen. Dit zijn de zogenaamde cardio oefeningen. Oefeningen die veel gebruikt worden voor afvallen zijn joggen/hardlopen, wandelen, snelwandelen, fietsen en spinnen. Deze oefeningen kunnen voor een langere periode achter elkaar gedaan worden. Kies voor een oefening die je leuk vindt zodat het makkelijker is om vol te houden. Het is ook mogelijk om twee of meerdere sporten te doen tijdens het afvallen. De afwisseling tussen de sporten zorgt er voor dat je nog minder snel verveeld raakt met de oefeningen.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!