Stappenplan afvallen: verlies sneller kilo’s

Stappenplan afvallen: verlies sneller kilo’s

  • 26 feb 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Ben je de overtollige kilo’s zat? Dan is het tijd om er wat aan te doen. Het stappenplan voor afvallen lijkt misschien simpel maar voor veel mensen is het een heel proces. Door af te vallen ga je je sterker voelen, beter, vitaler en krijg je meer zelfvertrouwen. De volgende stappen helpen je om sneller af te vallen op de juiste wijze.

Een doel stellen

Als je wilt afvallen dan moet je ten eerste een doel stellen. Probeer het doel zo duidelijk mogelijk te formuleren. Een goed doel is bijvoorbeeld: “Ik wil binnen 6 maand 10 kilo lichter zijn”. Dit doel is maar een voorbeeld om je een idee te geven wat je doel kan zijn. De tijd en het aantal kilo’s kun je aanpassen naar je eigen wensen. Als je het doel stelt dan heb je iets om naartoe te werken. Het geeft meer motivatie en hierdoor is het afvallen makkelijker vol te houden. Stel een realistisch doel waarvan je weet dat het haalbaar is.

Weten hoeveel je mag eten

De volgende stap is het berekenen van hoeveel je mag eten. Dit wordt ook wel de onderhoudsbehoefte genoemd of de caloriebehoefte. Dit is het aantal calorieën dat je iedere dag nodig hebt om je lichaam goed te laten functioneren. Als je dit aantal calorieën eet dan kom je niet aan maar val je ook niet af. Om af te vallen moet je 500 calorieën per dag minderen. Dit komt neer op 3500 calorieën per week wat gelijk staat aan een halve kilo gewicht. Om het aantal calorieën per dag te weten moet je het aantal calorieën van je maaltijden bijhouden. Het gaat niet alleen om wat je eet maar ook om wat je drinkt. Reken ook de calorieën uit drinken zoals de eiwitshakes mee.

Bewegen en sporten

Als je minder bent gaan eten dan kun je het proces nog verder versnellen door te gaan sporten. Je kunt beginnen met lichte lichaamsbeweging zodat je een groter calorietekort creëert. Zodra je wat meer gewend raakt aan de lichaamsbeweging kun je de intensiteit verhogen. Het lichaam verbruikt ook in rust meer calorieën door de lichaamsbeweging, niet alleen tijdens het bewegen zelf. Je vergroot met de beweging het dagelijkse verbruik van energie van het lichaam. Hierdoor wordt het calorietekort steeds groter.

Zoals je kunt zien is het belangrijk dat je weet wat je lichaam nodig heeft. Hier ga je in calorieën onder zitten zodat er een tekort gecreëerd wordt. Door het tekort gaat het lichaam de opgeslagen vetten aanspreken voor energie. Door lichaamsbeweging wordt het tekort nog verder vergroot waardoor het afvallen nog verder versneld. Een halve kilo per week is een goed doel om na te streven. Houdt je gewicht bij zodat je de vooruitgang ziet en aanpassingen kunt doen als het niet meer naar wens gaat.

Beoordeel

Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!