Syntha-6 Edge Review

[letsreview postid=”744″]

Syntha-6 Edge is een innovatief eiwit product van het merk BSN Nutrition. Een maatschepje Syntha-6 Edge bevat maar liefst 24 gram eiwitten, en vrijwel geen koolhydraten en vetten. Op smaakgebied is Syntha-6 Edge zodanig doorontwikkeld dat het lijkt alsof je een echte milkshake aan het drinken bent, in plaats van een eiwit shake. Er zijn verschillende eiwitbronnen gebruikt voor Syntha-6 Edge: zoals de naam al aangeeft worden er 6 eiwit soorten gebruikt. Dit zijn: ei-eiwit, melk eiwit isolaat, wei hydrolisaat, melk eiwit concentraat, cross-flow gefilterde wei isolaat en micro-gefilterde wei concentraat. Hiermee is Syntha-6 Edge een zeer compleet product. In deze review van de Syntha-6 Edge lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Voor wie is het?

Syntha-6 Edge is een eiwit mix die veel gebruikt wordt door mensen die aan topsport doen, aan duursport of aan atletiek. Het is ook een goed product voor bodybuilders. Een eiwitrijk dieet draagt bij aan het herstel van de spieren, en aan een gezonde opbouw van spieren. Daarbij geeft het veel energie en een verzadigd gevoel. Het is goed voor je botopbouw, het helpt bij de spijsvertering en het zorgt voor een goede aanvulling op de eiwitten die je kwijt raakt bij het sporten. Ook voor mensen die op een dieet zijn om af te slanken is een eiwit shake zeer geschikt: je kunt het als tussendoortje nemen of als maaltijdvervanger. Hiermee krijg je ruim voldoende eiwitten naar binnen, en omdat je niet zo snel meer honger krijgt, ben je minder snel geneigd om iets te eten wat je beter kunt laten staan tijdens een afslankdieet.

Prijs

Syntha-6 Edge is een hoogwaardig product met een zeer goede werking en een lekkere smaak. De prijs/kwaliteitverhouding is goed maar de prijs per kilo is hoog. In vergelijking met de Nederlandse whey producten is het een duur merk. Met een prijs per kilo van meer dan € 30,- is het zelfs één van de duurste wheyshakes die we getest hebben.

Smaken

Syntha-6 Edge komt in 5 verschillende smaken: chocola, vanille, aardbeien, cookies & cream en chocolate peanutbutter. Het is een lekkere mix met een romige smaak. Hierdoor smaakt het alsof je een heerlijke milkshake aan het drinken bent. Sommige eiwitshakes zijn lekkerder om te drinken dan andere. Soms komt dat doordat er teveel toevoegingen in zitten die helemaal niet zo goed voor je zijn, zoals suikers, zoetstoffen en koolhydraten. Syntha-6 Edge geeft je het beste van beide werelden: enerzijds bevat het hoogwaardige eiwitten en heeft het een heerlijke smaak die niet onderdoet voor een echte milkshake, en anderzijds is het vetarm en koolhydraatarm. Het is verkrijgbaar in de smaken chocola, vanille, aardbei, cookies & cream en chocolade-pindakaas. Wij hebben de smaken vanille en aardbei getest. Dit zijn nu eenmaal onze favoriete smaken zonder poeppas. De shakes die we getest hebben hadden een lekkere smaak.

Oplosbaarheid

Met de oplosbaarheid krijg je niet snel problemen met deze eiwitshake. Wij hebben het getest met melk en water en dit leverde geen problemen op. Bij bekende supplementen zoals deze hoef je je daar geen zorgen over te maken.

Wat zit in de Syntha-6 Edge?

Per 100 gram Syntha-6 Edge zitten 414 kilocalorieën. Er zit 9,6 gram vetten in Syntha-6 Edge, 13,5 gram koolhydraten en 64,9 gram eiwitten. Het vetgehalte is hoger dan bij veel andere eiwitshakes. Dit geldt ook voor de koolhydraten. Anderzijds is het eiwitgehalte lager dan gemiddeld. Syntha-6 Edge bevat zoals de naam al aangeeft eiwitten van maar liefst 6 verschillende bronnen. Het bevat melk en soja en is niet geschikt voor mensen met een lactosevrij dieet. Daarbij kan het sporen van noten, gluten, pinda en ei bevatten, waardoor het niet geschikt is voor mensen met allergieën voor deze producten. Het supplement is ook getest door Labdoor en heeft dit onderzoek zonder problemen doorstaan.

Label1

Per 100 gram krijg je 414 kcal, 9.6 gram vet, 13.5 gram koolhydraten en 64.9 gram eiwitten.

Gebruik van Syntha-6 Edge

Om een lekkere Syntha-6 Edge shake te maken, kun je 1 maatschepje Syntha-6 Edge mix toevoegen aan 200 tot 300 ml melk, water, vruchtensap of yoghurt. Geadviseerd wordt om één shake te gebruiken als ontbijt, op de nuchtere maag, en om een eiwit shake te nemen voor en na het sporten. Hiermee bereik je de beste resultaten. Natuurlijk zijn er meer mogelijkheden om de eiwit mix te gebruiken. Zo kun je het door een bakje kwark roeren, eventueel met een geprakte banaan erdoor, je kunt het toevoegen aan een bordje havermout pap, en je kunt het door het beslag voor pannenkoeken mixen. Zo hoef je niet steeds alleen maar op shakes te leven, maar krijg je toch je stevige dosis eiwitten naar binnen.

Opsomming van de voordelen

Met alle keuzes die je op gebied van eiwit supplementen hebt vandaag de dag, valt het niet mee om tot een goede keuze te komen. Factoren die meestal meespelen zijn de werking, de prijs/kwaliteit verhouding en de smaak. We zetten de voordelen van Syntha-6 Edge nog eens op een rijtje:

1. Meer eiwitten, minder koolhydraten en vetten

Omdat Syntha-6 Edge in vergelijking met de voorganger meer eiwitten bevat, en minder koolhydraten en vetten, is het een uitstekende krachtmix voor het krijgen van een strak lichaam. Het is bij uitstek ontwikkeld om je spieren te laten herstellen en te laten ontwikkelen. Je kunt het overdag of ’s nachts gebruiken en bovendien smaakt het als een heerlijke milkshake, dus het drinkt gemakkelijk weg. Syntha-6 Edge geeft je een hoogwaardige brandstof voor je spieren.

2. Time release eiwitten

De eiwitten van Syntha-6 Edge zijn time-released, wat wil zeggen dat ze gedurende een periode van maar liefst 8 uur in kleine stukjes vrijkomen. Hierdoor word je lijf langdurig voorzien van de positieve effecten zoals spierherstel en spieropbouw.

3. Essentiële aminozuren

Een portie Syntha-6 Edge bevat 11 gram essentiële aminozuren. Je lichaam kan zelf geen essentiële aminozuren aanmaken, dus het is heel belangrijk dat je deze door middel van voeding tot je neemt. Als je Syntha-6 Edge gebruikt, hoef je daar dus niet meer aan te denken.

Verzending

De levering verloopt via Bodylab, één van de grootste supplementenwebshops. Als je voor 22.00 uur bestelt dan heb je de pot eiwit de volgende dag al in thuis. De bezorging is gratis als je een bestelling doet vanaf € 20,-. Bij Bodylab krijg je hiernaast een gratis cadeau bij iedere bestelling.

Conclusie

Al met al is de Syntha-6 Edge een heerlijk supplement maar het doet het op verschillende punten slechter dan populaire supplementen zoals Whey Perfection en Whey Delicious. Dit komt met name doordat het eiwitgehalte laag is en er meer vetten en koolhydraten in zitten. De prijs is hiernaast hoger dan gemiddeld. Hieruit concluderen we dat er betere opties verkrijgbaar zijn.

Info & Bestel