Top 3 eiwitpoeder keuzes

Top 3 eiwitpoeder keuzes

  • 26 dec 1
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Eiwitpoeders hebben een lange weg afgelegd. In het begin waren er maar weinig keuzes te maken in het soort eiwit en de smaken. Er was bijna alleen maar whey eiwit te koop en deze was moeilijk te mengen zonder klonten. Dat is tegenwoordig heel anders. Door onderzoek en ervaring zijn de eiwitpoeders verbeterd. Er zijn veel verschillende soorten eiwit te koop in poedervorm. De poeders zijn geperfectioneerd op alle vlakken. Er zijn ontelbaar veel smaken beschikbaar om uit te kiezen en al deze poeders zijn goed te mengen. Doordat er veel meer keuze is kan het soort eiwitpoeder beter afgestemd worden op de persoonlijke doelen en het dieet.

Whey

Deze eiwitsoort is nog steeds de beste vorm van eiwitten. Whey eiwit bevat de meeste branched-chain amino acids (BCAA’s) en bevatten de aminozuren isoleucine, leucine en valine. Deze aminozuren zijn onmisbaar in een goede eiwitsoort. Deze aminozuren worden gezien als de bouwstenen voor het opbouwen van spiermassa. Het voordeel van whey eiwit is dat het snel verteerd wordt en oplost. Dit maakt het bruikbaar om het lichaam snel te voorzien van eiwitten. Dit is bijvoorbeeld handig na een workout wanneer het lichaam de eiwitten goed kan gebruiken. Whey eiwit is verkrijgbaar in drie vormen; concentraat, isolaat en hydrolisaat. Van deze vormen is concentraat het goedkoopst. Concentraat bevat de meeste lactose en vet en bevat het minste eiwit per 100 gram. Per 100 gram bevat whey concentraat 80 gram eiwit. Whey hydrolisaat bevat 90 gram eiwit per 100 gram. Whey isolaat is de meeste pure vorm van whey eiwit. Whey isolaat bevat 93 gram eiwit per 100 gram. Dit is de duurste en meest gezuiverde soort whey eiwit.

Caseïne

Caseïne eiwit wordt langzaam verteerd door het lichaam. Het wordt uit melk eiwit gehaald door het te zuiveren. Caseïne eiwit beschermt en versterkt het immuunsysteem en het draagt bij aan de groei van spiermassa. Caseïne eiwit wordt in het lichaam langzaam verteerd wat voor een stabiele afgifte van aminozuren zorgt. Deze afgifte wordt over een langere tijd verdeeld. Door deze kenmerken is het geschikt voor periodes waarin niet of weinig eiwitten gegeten wordt. Uit onderzoeken blijkt dat de afgifte van aminozuren tot wel 7 uren kan duren na de inname. Deze eigenschap maakt caseïne eiwit geschikt voor het voorkomen van spierafbraak. Dit soort eiwit wordt met name gebruikt voor het slapen. Door de langzame afgifte krijgt het lichaam de gehele nacht voldoende eiwitten.

Soja

Soja eiwit bevat net als whey eiwit alle essentiële aminozuren. Deze zijn nodig voor het herstellen van de lichaamscellen en het opbouwen van nieuwe cellen. Soja eiwit wordt uit de sojaboon gehaald. Het eiwit uit de sojaboon heeft een hoge biologische waarde. Het immuunsysteem wordt door het eiwit versterkt en het heeft een positieve invloed op het cholesterol. Voor personen met lactose-intolerantie en vegetariërs is soja eiwit een uitstekende keuze aangezien soja eiwit plantaardig is.

Top 3 eiwitpoeder keuzes
4.7 (93.33%) 6 stemmen

One Comment

  1. Leo 20 februari 2017 at 13:44 - Reply

    Niet voor mensen met lactose intolerantie, maar juist mensen met melkeiwit intolerantie / allergie. In wei en caseïne zitten (bijna)geen melksuikers (lactose) meer. Maar uit ervaring, de melkeiwitten zijn in deze samenstelling voor mij juist meer aressief.
    Voor mij persoonlijk is proteïne uit rijst de beste vorm.
    (En ook niet voor vegetariërs maar juist voor veganisten, vegetariërs gebruiken wel melk)

Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!