Vet verliezen en spieren behouden

Vet verliezen en spieren behouden

  • 22 jan 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Gewicht verliezen kan moeilijk zijn. Eén van de moeilijkste stappen is het vet verliezen, niet de spieren. Crash diëten kunnen er immers voor zorgen dat je snel gewicht afvalt maar dat het ook grotendeels spiermassa is en zeker niet alleen vet. Om deze reden alleen al zijn crashdiëten niet voor iedereen weggelegd. Hier zijn enkele tips die je kunnen helpen om vet te verliezen en je spieren te behouden.

Zorg dat je voldoende eiwitten binnen krijgt

Eiwitten zijn de bouwstenen van je spieren. Om spieren te behouden is het daarom uitermate van belang om voldoende eiwitten binnen te krijgen. Goede bronnen voor eiwitten zijn kip, vis, eieren, kaas, bonen en vlees. Als je door de standaard maaltijden niet voldoende eiwitten binnen krijgt dan zijn aanvullende eiwitshakes mogelijk als oplossing.

Kies geen crash dieet

Deze diëten worden gekenmerkt door heel weinig calorieën. Je eet weinig bij deze diëten en daarnaast krijg je een tekort aan essentiële voedingsstoffen. Dit zorgt voor stress voor je lichaam wat ervoor zorgt dat je het dieet niet lang kunt volhouden. Om deze redenen is het aan te raden om er helemaal niet aan te beginnen. Een crashdieet kan er ook voor zorgen dat je metabolisme vertraagd wordt. Dit werkt averechts aangezien je na het crashdieet dan weer snel kunt aankomen. Er kans op een rebound is enorm groot bij een crash dieet.

Zorg voor voldoende lichaamsbeweging

Als je geen beweging krijgt dan mag je er vanuit gaan dat je spieren gaat verliezen. Om spieren te behouden is het verstandig om krachttraining te doen en cardio. De cardio zorgt met name voor het vetverlies. De krachttraining is erop gericht om de spiermassa te behouden. Aan de andere kant is het ook goed om voldoende rust te hebben. Zorg dat je minimaal acht uur per nacht slaapt. Je lichaam heeft rust nodig om te herstellen.

Beoordeel

Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!