Voeding met veel eiwitten? Dit zijn de etenswaren met hoogwaardige eiwitten

Voeding met veel eiwitten? Dit zijn de etenswaren met hoogwaardige eiwitten

  • 18 jan 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Veel vet, weinig koolhydraten, weinig vet: het lijkt alsof niemand zeker weet wat nu goed voor je is. Over eiwitten hoor je niet veel discussies. Vrijwel iedereen is het erover eens dat eiwitten essentieel zijn en onmisbaar in elk eetpatroon. Zoals je waarschijnlijk wel vaker gelezen hebt is meer eiwitten eten niet slecht, maar in veel gevallen zelfs beter. Je kunt er sneller gewicht door verliezen, je bent langer verzadigd en spiermassa neemt sneller toe: de voordelen zijn bijna ontelbaar.

Maar wat kun je nu eten als je meer eiwitten binnen wilt krijgen? Eiwitshakes uiteraard, maar ook in normale voeding zijn eiwitten te vinden. Dit zijn voedingsmiddelen met veel eiwitten:

Eieren

Iedereen herinnert zich de film met Bruce Lee waarin de acteur glazen vol met rauw eieren naar binnen werkt. Nu betekent dit niet dat je dit ook moet doen maar het heeft een reden. Eieren zijn één van de gezondste voedingsmiddelen die je kunt eten. Eieren bevatten veel eiwitten maar ook gezonde vette, vitamines en mineralen. Terwijl het volledige ei veel eiwitten bevat bestaat het eiwit volledig uit eiwit met een hoge biologische waarde.

Amandelen

Amandelen is de perfecte snack. Het is één van de populaire soorten noten. Amandelen bevatten veel belangrijke voedingsstoffen waaronder vitamines, mineralen, vezels en natuurlijk eiwitten.

Kipfilet

Iedereen weet dat kipfilet een goed product is. Het is één van de populairste eiwitrijke voedingsmiddelen doordat je er veel verschillende gerechten mee kunt maken. Als je het zonder het vel eet dan bestaat het voor een groot deel uit eiwitten.

Kaas

Hoewel niet elk soort kaas een goede keuze is bevatten de meeste kaassoorten veel eiwitten. Kaas met weinig vet en calorieën is een goede keuze als je meer eiwitten wilt eten. Kaas bevat veel calcium, vitamine B12 en veel andere benodigde nutriënten.

Griekse yoghurt

Griekse yoghurt is één van de zuivelproducten dat veel eiwitten bevat. Het is een soort yoghurt dat wat dikker is dan de andere soorten yoghurt. Vooral de Griekse yoghurt met weinig vet en zonder toegevoegde suikers is een populair voedingsmiddel voor het ontbijt.

Melk

Melk is een handige bron van eiwitten doordat je het kunt drinken maar ook kunt gebruiken in een lange reeks gerechten. Naast eiwitten bevat melk nog veel andere belangrijke voedingsstoffen die je lichaam nodig heeft. Zo bevat het calcium, vitamine B2 maar nog veel meer.

Broccoli

Van alle groenten die je kunt eten is broccoli één van de betere als het je om de eiwitten gaat. Als percentage van de calorieën bevat broccoli veel eiwitten. Het bevat echter ook veel andere gezonde stoffen zoals vitamine C, vitamine K en vezels.

Mager rundvlees

Van de vleessoorten is rundvlees één van de soorten dat veel eiwitten bevat. Het bevat niet alleen veel eiwitten maar ook veel ijzer, vitamine B12 en veel andere voedingsstoffen. Kies de magere variant zodat je niet veel vetten binnenkrijgt.

Tonijn

Vis bevat veel eiwitten en tonijn is één van de betere vissoorten die je kunt eten voor meer eiwitten. Het bevat weinig vet, weinig calorieën maar veel eiwitten. Het voordeel van tonijn is dat het veel omega 3 vetzuren bevat. Deze heeft het lichaam nodig om goed te kunnen functioneren.

Kalkoenfilet

Kalkoenfilet heeft veel weg van kipfilet. De smaak is wat anders maar voor de rest heeft het veel overeenkomsten. Kalkoenfilet bevat veel eiwitten, weinig vet en ook weinig calorieën.

Garnalen

Garnalen zijn een vissoort dat niet alleen weinig calorieën bevat maar veel gezonde stoffen zoals vitamine B12. Net als veel andere vissoorten bevat het veel gezonde vetzuren die je lichaam nodig heeft. Het eiwitgehalte van garnalen is erg groot waardoor het een goede keuze is als je meer eiwitten wilt eten.

Whey Supplement

Uiteraard is een whey supplement een eenvoudige manier om meer eiwitten binnen te krijgen. Whey is een eiwit van hoge kwaliteit dat snel opgenomen wordt door het lichaam. Dat is ook de reden waarom veel sporters voor whey kiezen. De meeste poeders die je kunt kopen bevatten voor meer dan 80 procent whey eiwit, maar vaak zelfs veel meer. Als je niet veel tijd hebt maar wel eiwitten binnen wilt krijgen dan is een whey supplement een uitkomst.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!