Wanneer eiwitshake nemen?

Wanneer eiwitshake nemen?

  • 03 mrt 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Stel je bent van plan om dit jaar flink aan je lichaam te werken. Je duikt de sportschool in en start met intensieve krachttraining. Dan wil je natuurlijk wel dat het na een tijdje wat oplevert. Dat kan echter alleen wanneer je goed voor je lichaam zorgt. Maar hoe weet je nu precies wat je lichaam nodig heeft? Op internet is zoveel informatie te vinden, dat het soms lastig kan zijn om te bepalen wat nu echt goed voor je is. Wat dacht je bijvoorbeeld van het nemen van extra eiwitten? Veel sporters zweren bij eiwitshakes en in menig sportschool zie je mensen rondlopen met plastic bekers die overlopen van dit spul. Maar hoe weet je of het ook voor jou verstandig is om met shakes te beginnen? Wanneer kies je voor eiwitshakes? En welk product kun je dan het beste gebruiken? Wij leggen het graag voor je uit.

Eiwitshakes: optioneel maar zeker niet essentieel

Hoewel veel sporters erbij zweren is het zeker niet ongezond als je ervoor kiest om geen extra eiwitten in te nemen naast je voeding. In je dagelijkse voeding krijg je namelijk al eiwitten binnen. Eiwitten helpen je lichaam echter met het herstellen van je spieren die tijdens het sporten kleine scheurtjes oplopen. Daarom kan het geen kwaad om wat extra eiwitten te consumeren wanneer je regelmatig in de sportschool staat. Mocht je niet zo’n fan zijn van shakes met eiwitten dan kan dit uiteraard ook door je voedingspatroon aan te passen. Eiwitten zitten bijvoorbeeld in kip, kwark en vis. Maar aangezien je als fanatieke sporter toch best wel wat extra eiwitten kan gebruiken, kiezen veel mensen voor een gemakkelijkere en snellere methode om extra eiwitten binnen te krijgen: eiwitshakes. Een persoon die aan intensieve krachttraining doet verbruikt namelijk al snel 1,7 gram eiwit per kilogram lichaamsgewicht per dag. Door gebruik te maken van shakes krijg je dat natuurlijk veel gemakkelijker binnen. Kortom: het drinken van shakes is niet essentieel wanneer je aan krachttraining doet, maar het helpt wel.

Wat voor soort eiwitshake werkt het beste?

Nu je de knoop hebt doorgehakt, is het zaak je te oriënteren op welke soort shake je het liefst wilt gaan gebruiken. Globaal gezien zijn er drie verschillende soorten shakes die ieder bestaande uit een andere soort eiwit: caseïne-eiwitten, eiwitten uit whey en eiwitten uit soja. Met caseïne-eiwitten worden eiwitten bedoeld die afkomstig zijn uit zuivel. Dit type eiwitten wordt geleidelijk door je lichaam opgenomen en bevat erg veel aminozuren. Whey eiwitten daarentegen zijn een overschot van kaasproductie en zijn daardoor erg geconcentreerd. Eiwitten uit soja zijn ten slotte uitermate geschikt voor mensen die liever geen vlees of vis eten. Deze eiwitten worden over het algemeen uit zeewier gewonnen waardoor je zeker weet dat er geen dierlijk product bij betrokken is geweest.

Verschillende types whey eiwitten

Whey eiwitten zijn ten slotte weer onder te verdelen in whey concentraat, whey isolaat en whey hydrolisaat. Whey concentraat is een vorm van whey dat zo gefilterd is dat het product maar voor maar liefst 80% uit eiwitten ontstaat. Whey isolaat is vervolgens een nog geconcentreerdere vorm van whey en bestaat voor ongeveer 90% uit eiwitten. Whey hydrolisaat is ook uiterst geconcentreerd en is daarnaast al deels verteerd zodat het sneller door je lichaam kan worden opgenomen. Zoals je ziet, er is keuze genoeg. Zaak is het om goed te bepalen welk type eiwit het beste bij jou past.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!