Wat is het verschil tussen snelle, normale en langzame eiwitten?

Wat is het verschil tussen snelle, normale en langzame eiwitten?

  • 23 feb 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Er wordt gesproken over snelle, normale en langzame eiwitten omdat dit aangeeft hoe snel de eiwitten worden afgebroken tijdens de vertering. Eiwitten die snel worden afgebroken komen snel in de bloedbaan terecht om van daaruit naar de lever en de spieren te gaan. Whey eiwit is het snelste eiwit. Eiwitten die met een normale snelheid worden opgenomen komen uit eieren en uit zuivel. Caseïne eiwit is het langzaamst. Welke eiwit het beste genomen kan worden verschilt per situatie. Zo is er in de ochtend bij het ontbijt een andere vraag dan voor het slapen.

In de ochtend

Tijdens de nachtrust heeft het lichaam voor een lange periode geen eiwit toegediend gekregen. Je bent dan in feite voor een uur of 8 aan het vasten. Na deze periode heeft het lichaam eiwitten nodig. Het lichaam heeft de eiwitten nodig voor het spierbehoud en het geven van een stabiele energie gedurende de dag. In de ochtend heeft whey eiwit de voorkeur samen met een eiwit met een normale snelheid.

Voor en na de training

Het lichaam heeft voor de training eiwitten nodig. Door de eiwitten voor de training maak je het lichaam klaar voor de training zodat de voedingsstoffen al aanwezig zijn. Whey en het eiwit uit eieren zijn een goede keuze voor de training. Na de training zijn de eiwitten het meest nodig. Dit is de belangrijkste shake die je kunt nemen. Het lichaam begint dan met herstellen en het opbouwen van de spieren. Ook de glycogeenvoorraden worden dan weer aangevuld.

Voor het slapen

Eiwitten voor het slapen zijn ervoor bedoeld om je lichaam eiwitten te kunnen leveren tijdens de slaap. Je bereid het lichaam voor op een aantal uren zonder eiwitten uit voeding. Het eiwit dat wordt aangeraden voor het slapen is caseïne eiwit. Dit eiwit wordt langzaam verteerd en opgenomen in het bloed.

Wat is het verschil tussen snelle, normale en langzame eiwitten?
4.9 (97.14%) 7 stemmen

Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!