Whey Delicious Review

[letsreview postid=”709″]

Ben je op zoek naar een kwalitatief goed wei-eiwitpoeder dat naast een goede hoeveelheid proteïnen ook een heerlijke smaak heeft? Dan is Whey Delicious van XXL Nutrition het wei-eiwitpoeder dat je zoekt. Naast het feit dat dit eiwitpoeder uiteraard helpt om de sportprestaties te verbeteren, de opbouw van spieren te bevorderen en het energieniveau te verhogen, is Whey Delicious echt onverslaanbaar wat smaak betreft. In deze review van de Whey Delicious lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Prijs

De aanschaf van is Whey Delicious voordelig als we de prijs vergelijken met die van andere producten. Naast het feit dat het eiwitpoeder niet duur is in de aanschaf, zitten er ook extra voordelen bij: bij een aankoop van boven de 20 euro zijn de verzendkosten gratis, je kunt sparen voor extra korting en je krijgt extra goodies. Daarnaast kun je ook eerst samples bestellen om uit te proberen.

Smaken

De smaak is natuurlijk onovertrefbaar, volgens ons één van de beste smaken die we geprobeerd hebben. Dit is echter een persoonlijke mening, smaken verschillen uiteraard. Over het algemeen zijn de smaken aardig zoet. De smaken die wij geprobeerd hebben zijn vanille, aardbei en banaan. Of je nu van aardbei, banaan, bosvruchten, frambozen en kiwi, perzik en mango, chocolade, chocolade karamel, vanille, vanille kaneel, pistache, kokos, appeltaart of cookies & cream houdt, de smaak van dit eiwitpoeder is de allerlekkerste. Daarna hebben ze af en toe leuke limited editions.

Oplosbaarheid

Tijdens onze tests hebben we de Whey Delicious gemengd met verschillende substanties waaronder melk, water en yoghurt. In deze tests hebben we niet te maken gehad met klonten en lost het poeder dus goed op. We hebben deze eiwitshake zonder problemen ook getest met Brinta. “Zanderig” en “smaakt naar aarde of cement” zijn klachten die wel eens worden gehoord over de oplosbaarheid van eiwitpoeders maar is hier niet het geval.

Wat zit in de Whey Delicious?

Ben jij dus op zoek naar een eiwitshake die eigenlijk precies hetzelfde smaakt als een milkshake, maar dan wel met alle voedingsstoffen van een proteïnepoeder, dan hoef je niet meer verder te zoeken. Per 100 gram bevat dit wei-eiwitpoeder maar liefst 80 gram eiwit, 32 gram eiwit per portie. Dat zorgt ervoor dat de hoeveelheid vet ook aan de lage kant is met 2 gram per portie, waarvan slechts 1 gram verzadigd vet is, net als het aantal koolhydraten, dat neerkomt op 3 gram per portie waarvan 2,3 gram suiker. Daarnaast bevat een portie ook nog 0,3 gram vezels wat voor een nog voller gevoel zorgt.

Label 1

Per 100 gram krijg je 392 kcal, 4.0 gram vet, 7.0 gram koolhydraten en 79 gram eiwitten.

Betrouwbaarheid staat voorop

De goede combinatie van wei-eiwit concentraat en wei-eiwit isolaat wordt verkregen door middel van cross-flow microfiltratie. Dit is de beste vorm van het filteren van wei omdat het wei door zeer kleine openingen in het membraan wordt gefilterd zonder dat het hoeft te worden verhit, waardoor de proteïnen hun natuurlijke samenstelling blijven behouden en zo min mogelijk beschadigen. Waarschijnlijk denk je: leuk, maar een bedrijf dat eiwitpoeder produceert kan alles wel beloven. Dat dachten de leden van het forum Bodybuilding.nl ook en daarom heeft een lid van dit forum dit eiwitpoeder onafhankelijk getest en de uitslag kwam grotendeels overeen met de ingrediënten zoals die op het label staan.

Ingrediënten die de prestaties verbeteren

Daarnaast heeft het bedrijf dit eiwitpoeder natuurlijk ook zelf getest en ook deze uitslagen waren positief. Maandelijks wordt het eiwitpoeder getest in een universitair laboratorium voor controle van de leveranciers. Dit eiwitpoeder is rijk aan vertakte aminozuren (BCAA’s). Het bevat per 100 gram namelijk maar liefst 10 gram leucine, 6,3 gram isoleucine en 5,8 gram valine. Daarnaast bevat het alle andere essentiële aminozuren en conditioneel essentiële aminozuren, alanine, proline, serine en een indrukwekkende hoeveelheid glutaminezuur (18 gram) en asparaginezuur (10 gram).

De lekkerste recepten met weipoeder

Wei-eiwit poeder kan gewoon heerlijk zijn, er zijn dan ook veel recepten voor te vinden op internet naast de gebruikelijke shake met water of melk. Denk bijvoorbeeld aan fluff (meringue of Haagse bluf) van in de blender of opgeklopt gemixt eiwitpoeder met melk, waar je nog suiker en andere ingrediënten aan toe kunt voegen. Voor een feestelijke pavlova voeg je daar nog maizena, witte azijn, vanille, bloemsuiker en passievruchten aan toe. Daarnaast kun je ook bakken met eiwitpoeder, denk bijvoorbeeld aan pannenkoeken, brownies enzovoort. Maar ook als banaanpudding (Griekse yoghurt of kwark, banaan en eiwitpoeder) is het niet te versmaden.

Opsomming van de voordelen

Kortom, de voordelen van Whey Delicious nog eens een keer overzichtelijk op een rijtje:

1. Het is een prima proteïne poeder

Door de combinatie van wei-eiwit concentraat en wei-eiwit isolaat bevat dit proteïne poeder een hoge concentratie van eiwitten, wel 80%, en een goede samenstelling van aminozuren waaronder BCAA’s.

2. De kwaliteit en zekerheid zijn gegarandeerd

Door middel van de zelf uitgevoerde en onafhankelijke labtesten weet je zeker dat je met dit supplement waar krijgt voor je geld en dat je de inhoud veilig kunt consumeren. Daarnaast heeft de webshop een keurmerk en zijn er veel klantervaringen.

Verzending

De levering is snel zoals je verwacht van een Nederlandse webshop. Ook al bestel je dit eiwitpoeder in de avond (voor 20.00), de volgende dag kun je het al in huis hebben. De snelle levering is voor veel gebruikers een pluspunt als de pot met eiwitpoeder op is. Hiernaast is verzending boven €20,- gratis.

Conclusie

Whey Delicious is één van onze persoonlijke favorieten. De shakes hebben een uitgesproken maar niet te zoete smaak en lossen goed op in water en melk. De prijs is laag en gebruikers zijn er ruim tevreden mee. Hiernaast is de “volgende dag” levering gratis bij een bestelling van meer dan € 20,-.

Info & Bestel