Whey Protein Bodylab Review

[letsreview postid=”649″]

Ben je op zoek naar een kwalitatief goede wei-eiwitpoeder shake met een hoog eiwitpercentage? Dan zit je goed met Whey Protein van Bodylab. Dit populaire wei-eiwitpoeder zorgt ervoor dat je op een zeer snelle, gemakkelijke maar ook lekkere manier de proteïnen binnen kunt krijgen die jij nodig hebt voor het sporten of om je dagelijks energiek te voelen. Zuivel is een goede manier om eiwitten binnen te krijgen. In deze review van de Bodylab Whey Protein lees je wat er precies inzit en wat wij ervan vinden.

Prijs

Bodylab is een grote speler op de Nederlandse markt voor whey shakes. Dit zie je meestal ook terug in de lage prijzen. Door schaalvoordelen en veel ervaring is Bodylab om een goede eiwitshake te presenteren voor een relatief lage prijs.

Smaken

Heb je zin in een shake met chocolade kokossmaak of toch liever cherry yoghurt? Dit wei-eiwitpoeder heeft voor iedereen een favoriete smaak, of je nu van vanille, tropische vruchten, cheesecake, bosbes, kokos, fruityoghurt, latte macchiato, chai latte, chocolade met kokos of hazelnoot, banaan, aardbei, cookies & cream, ananas, smores, pistache, smores of liever neutraal en smaakloos houdt. In vergelijking met de populaire Whey Perfection van Body & Fitshop is de smaak wat minder sterk maar nog steeds erg lekker. Wij hebben de smaken vanille, banaan en aardbei getest.

Oplosbaarheid

Dit wei-eiwitpoeder lost heel gemakkelijk op in water, melk, yoghurt of waar je het ook maar doorheen wilt mengen. Daardoor heeft het ook een handige toepassing als je het wilt gebruiken als smaakstof voor bijvoorbeeld Brinta met melk. Uiteraard mengt het in een shake uiterst goed en is het een onderdeel van je ontbijt, lunch of tussendoortje waar je je op kunt verheugen.

Wat zit in de Whey Protein?

Zoals gebruikelijk bij eiwitpoeders is glutamine het aminozuur dat er in de grootste hoeveelheid inzit per honderd gram. Glutamine is weliswaar geen essentieel aminozuur, maar tijdens inspanning heb je het toch nodig omdat de hoeveelheid glutamine afneemt bij inspanning. Glutamine draagt bij aan het behouden van spiermassa en een goede werking van het immuunsysteem. Daarnaast is het ook hoog in asparaginezuur, dat voor meer energie kan zorgen en het verbranden van vet. Dit wei-eiwitpoeder bevat ook een goede hoeveelheid van de vertakte aminozuren (BCAA’s): leucine, isoleucine en valine.
Label 1

Per 100 gram krijg je 406 kcal, 6.6 gram vet, 6.7 gram koolhydraten en 80 gram eiwitten.

Bevat 17 van de 20 aminozuren

Label 2Deze vertakte aminozuren zijn erg goed voor de spieren. Het zorgt ervoor dat jouw spierweefsel beter wordt opgebouwd en hersteld tijdens en na de training. Daarnaast zitten er nog 12 andere essentiële en niet-essentiële aminozuren in dit eiwitpoeder. Het bevat 17 van de 20 bekende en natuurlijk voorkomende aminozuren. Uit onderzoek is gebleken dat aminozuren het uithoudingsvermogen kunnen verbeteren en de prestaties kunnen verbeteren tijdens het sporten en andere inspanningen. Daarnaast zijn ze ook goed voor het immuunsysteem en het humeur.

Opsomming van de voordelen

Hieronder kun je nog eens een opsomming lezen wat Whey Protein nu juist zo speciaal maakt.

1. Het bevat een hoge concentratie eiwitten

Met een eiwitgehalte van 81% bevat dit wei-eiwitpoeder een grote hoeveelheid van de benodigde aminozuren en mineralen en slechts 6% koolhydraten en slechts 4,3% verzadigde vetten. Ideaal dus als je er een zo gezond mogelijk eetpatroon op nahoud.

2. Het aminozurenprofiel is goed

De aminozuren die in dit wei-eiwitpoeder zitten zijn belangrijke aminozuren die effect hebben op je workout. Maar liefst 17 van de 20 aminozuren zijn terug te vinden in dit supplement inclusief de vertakte aminozuren.

3. Het zit in een hoogwaardige verpakking

Het wei-eiwitpoeder wordt geleverd in een handige hersluitbare plastic emmer. Zo weet je zeker dat jouw product goed blijft en de werkzame stoffen blijft behouden en is het makkelijk in het gebruik.

4. Transparant productieproces

Een voordeel van Bodylab is dat ze erg open zijn over het productieproces van hun eiwitshakes. Je kunt het helemaal volgen via hun handige video’s. Uiteraard heeft het productieproces een kwaliteitszorgsysteem, namelijk British Retail Consortium (BRC), dat naast de gevarenanalyse en kritische controlepunten (HACCP) ook eisen stelt aan het management wat betreft het voorkomen van besmetting. Maar ook het magazijn voldoet aan deze eisen. Nadat de ingrediënten zorgvuldig gewogen zijn, worden ze vakkundig gemengd in een grote mengmachine en vervolgens worden er aan de lopende band zakken mee gevuld.

5. Betrouwbare informatie op het label

Ook de voedingsstoffen geeft Bodylab duidelijk aan op de verpakking, maar als klant vraag jij je natuurlijk af of dit ook op waarheid berust en wie dat garandeert. Om de hoeveelheid werkzame stoffen nog meer te garanderen heeft Bodylab ook de uitslag van een labtest op hun website geplaatst, waaruit blijkt dat de hoeveelheid eiwitten en aminozuren ook daadwerkelijk overeenkomen met wat er op het label staat. De test is uitgevoerd door MasterLab, een laboratorium dat zich gespecialiseerd heeft in het testen van voedingsmiddelen en vestigingen heeft in zowel Europa als in Zuid-Amerika en Azië.

Conclusie

Whey Protein is voor iedereen die op zoek is naar een geschikte whey shake een goede keuze. Het is goed oplosbaar in bijvoorbeeld water, melk of yoghurt en bestaat voor maar liefst 81% uit geconcentreerde eiwitten. Het is bovendien verkrijgbaar in een aantal heerlijke smaken, klanten zijn er positief over en de prijs is uitstekend.

Info & Bestel