Zijn eiwitsupplementen nodig?

Zijn eiwitsupplementen nodig?

  • 13 sep 0
whey protein  

Whey Protein

Bodylab Meer info

Over het algemeen kan iedereen genoeg eiwitten binnenkrijgen uit voeding. Als er echter niet voldoende eiwitten het lichaam binnenkomen dan wordt er gekozen voor supplementen. De kosten van de eiwitten uit supplementen zijn echter hoger dan de eiwitten uit voeding. Dat is ook wel logisch als men kijkt naar de marketingkosten van de supplementen. De kosten voor de extractie van het eiwit zijn ook hoger.

Eiwitten

De eiwitsupplementen hebben het voordeel dat er bijna alleen maar eiwitten in zitten. Als er voldoende koolhydraten en vetten gegeten worden maar niet voldoende eiwitten dan kunnen deze worden aangevuld met het eiwitsupplement dat alleen eiwitten bevat. Als het echter ook uit voeding gehaald kan worden dat is dat een betere keuze.

Whey Proteïne

Melk bestaat uit twee eiwitsoorten; caseïne en whey. Om wheypoeder te maken kan de whey gescheiden worden van de caseïne in melk maar het wordt vaker gevormd als bijproduct bij het produceren van kaas. Whey proteïne wordt gezien als een complete eiwitbron. Dit betekent dat het alle 9 aminozuren bevat die essentieel zijn voor het lichaam. Het heeft ook een laag percentage lactose. Whey wordt vaak gebruikt als supplement voor krachtsporters. Het verbetert de eiwitsynthese en stimuleert de groei van de spiermassa.


Leave A Comment


BodyenFitshop Shakes

Bestel direct de Whey Perfection!